Separatori za separaciju stajnjaka

Ventilator – separatori za separaciju stajnjaka

FAN-ov separatori za separaciju stajnjaka PSS, kompanije Bauer Group, pokriva širok spektar aplikacija, od poljoprivrede preko biogasa i postrojenja za bioetanol i prerade hrane do hemijske industrije. Inovativna tehnologija odvaja kanalizaciju u čvrstim i tečnim elementima.

Tajna svestranosti vijka separatora PASS-a je da se može prilagoditi različitim sadržajima suve materije. Debele tečnosti (20% suve materije), kao i tanke tečnosti (ispod 0,1% sadržaja suve materije) se mogu optimalno tretirati.Sastav dobijene čvrste supstance može se varirati pomoću patentiranog izlaznog regulatora prema količini i položaju brojača težina. To omogućava sadržaj suve materije u rasponu od 25 do 55 procenata.

Na taj način se može postići zahtevana konzistencija finalnog proizvoda za bilo koji dalje skladištenje, upotreba kao đubrivo ili osnova za kompost. Tečna faza se lako može izvući kroz cev ili sistem creva. U poređenju sa konvencionalnim sistemima razdvajanja, PSS je ušteda vremena i troškova.

Patenti u svetu

Separatori za separaciju stajnjaka

Od 1986. godine FAN se bavi tehnologijom razdvajanja i poseduje brojne patente. Trenutno se koristi više od 12.000 mašina u različitim oblastima aplikacija.Princip separatora (Patent EP 0 367 037 / SAD patent 5, 009, 795) Oscilatorni sistem (Patent EP 0 443 385 / SAD Patent br. 5, 118, 427):

  • Jedinstvena regulacija izlaza sa simetričnom poklopcem sa težinom.
  • Posebno razvijeni plutajući ekrani
  • Specifično razvijena geometrija puža za primenu u različitim poljima
  • Posebno razvijene vodilice od nerđajućeg čelika sa Teflon umetcima za optimalno vođenje ekrana
  • Uticaj vibracija putem sistema oscilatora u tečnost kako bi se povećao propusnost

Separatori za separaciju stajnjaka

Specijalni puževi za svaku aplikaciju

Visok kvalitet korišćenih materijala zadržava niske troškove održavanja. Šrafovi i košari za ekrane, kao i vodilice su izrađeni od nehrđajućeg čelika visoke kvalitete. Vijci špiratora su kalemovi od nerđajućeg čelika debeli zidovi koji su zaštićeni od habanja pomoću oklopnog premaza. Različiti dizajni šrafova i premaza omogućavaju da se mašina prilagođava različitim medijima. Nadalje, dostupni su teflonski premazi za posebne primjene. Za hranu i papirnu industriju dostupni su kućišta od nerđajućeg čelika.

Separatori za separaciju stajnjaka

Specijalna ulazna kućišta

Ulazno kućište je opremljeno sistemom sa zupčanicima kako bi se razbila dugačka vlakna. Na ovaj način se može povećati propusnost takvih medija. Prsten za zaštitu kućišta između ekrana i ulaznog kućišta funkcioniše kao nosač i sprečava oštećenje ulaznog kućišta.

 

Separatori za separaciju stajnjaka

Jedinica oscilatora garantuje stalno hranjenje

Moguće su različite vrste hranjenja, kao što su hranjenje preko bunara koje ne mogu biti pumpe ili hranjenje putem cevovoda. Patentirana jedinica oscilatora proizvodi dodatne vibracije koje se vode direktno u medijum kako bi se povećala propusnost. Ovo je prednost sa viskoznim sredstvima.

 

Separatori za separaciju stajnjakaUređaj za ispiranje PSS-a

Kada odvojite masne materijale, poseban uređaj za ispiranje pomaže u čišćenju ekrana. Ovo se može uraditi sa različitim tečnostima čak i dodavanjem hemikalija, uređaj za ispiranje se koristi na intervalu. Pored toga, ometanje ekrana se može sprečiti kada seperator ne u funkciji.